Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over Igloo of over haar koelproducten? Via de veel gestelde vragen, beantwoorden wij de meest voorkomende vragen van onze klanten.

Onderwerpen

Algemeen
Account
Bestellen en bezorgen
Betalen
Annuleren en retourneren
Garantie en reparatie
Vragen over koelboxen
Vragen over KÄNGABOX®
Zakelijk

 

Algemeen

Zou ik de producten van Igloo eens in het magazijn kunnen bekijken?

Ja. U kunt onze showroom bezoeken op woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak in te plannen. Wilt u ons buiten de openingstijden bezoeken? Dat is geen probleem. U kunt telefonisch een afspraak maken of het contactformulier van deze site invullen. Wij zijn gevestigd aan de Hoogeveenenweg 214, 2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel, Nederland. Bekijk hiervoor onze openingstijden en contactgegevens.

 

Account

Ik ben mijn wachtwoord vergeten wat nu?

Weet u uw wachtwoord niet meer? U stelt deze gemakkelijk opnieuw in door op wachtwoord vergeten te drukken. Volg goed de stappen in de e-mail die u dan ontvangt.

Kan ik mijn adres wijzigen in mijn account?

Ja, u kunt uw adressen beheren onder uw account.

 

Bestellen en bezorgen

Hoe hoog zijn de verzendkosten bij Igloo Coolers Europe?

Voor bestellingen met een bestelbedrag dat lager ligt aan €50, rekenen wij €6,95 verzendkosten binnen Nederland en €7,95 naar België. Vanaf een bestelbedrag van €50 rekenen wij geen verzendkosten.

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen via de mail, is mijn bestelling wel goed doorgekomen?

Wij werken met een geautomatiseerd webshop-systeem, dat uw bestelling direct zal verwerken. Hier kan in sommige gevallen wel eens een fout in optreden, waardoor u geen bevestigingsmail krijgt. Daarentegen zal er bij het afronden van een bestelling altijd een webshop-order worden aangemaakt in ons systeem en hoeft u zich geen zorgen te maken of de order wel bij ons is binnengekomen.

Wanneer wordt mijn geplaatste bestelling geleverd?

Wanneer u een bestelling heeft geplaatst voor 13.00 ’s middags, op een doordeweekse dag, zullen wij normaal gesproken dezelfde dag uw bestelling nog meesturen voor verzending. Binnen Nederland en België zal uw bestelling dan doorgaans de dag erna worden afgeleverd. Wij leveren onze pakketten via de DPD. De DPD levert enkel op werkdagen en niet in het weekend. Bij onvoorziene drukte kan dit wellicht een dag later worden. Wij bedanken u alvast voor uw begrip. Uitzondering: wanneer u betaalt door middel van automatische incasso (SepaDirect debet) of via bankoverschrijving, kan de betaling in sommige gevallen enkele dagen duren, waardoor de bestelling tevens enkele dagen later zal worden verstuurd.

Ik heb geen track & trace ontvangen, wat nu?

Na elke bestelling ontvangt, u zodra de bestelling is verwerkt, een track en trace nummer doorgestuurd van de DPD. Het kan nog wel eens voorkomen dat deze in uw spamfilter blijft hangen dus check deze ook goed als u niks heeft ontvangen.

Kan ik een leverdag aangeven?

Wilt u dat uw order later geleverd wordt? Neem dan even contact met ons op, wij kunnen leverdagen helaas niet garanderen maar natuurlijk wel ons best doen om de order op de gewenste dag te leveren.

Kan ik mijn bestelling ook komen ophalen?

Ja. De order dient hiervoor wel vooraf geplaatst en betaald te zijn via onze webshop. U kunt daarbij het beste eerst even bellen om te voorkomen dat uw zending toch direct naar u zal worden verstuurd. U kunt uw bestelling ophalen op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. Wij zijn gevestigd aan de Hoogeveenenweg 214, 2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel, Nederland.

 

Betalen

Kan ik bij Igloo Coolers Europe ook achteraf betalen?

Binnen Nederland en Duitsland bieden wij de mogelijk aan om achteraf te betalen voor uw geplaatste order via de webshop. Bij het betalingsschem kunt u kiezen voor 'Klarna Invoice (14 dagen later betalen, op factuur)'. Helaas kunnen wij deze optie niet bieden binnen België, daarvoor onze excuses.

Betalen via Klarna lukt steeds niet, hoe kan dat?

Klarna gebruikt een lijst met verschillende eisen waaraan men moet voldoen om gebruik te maken van de dienst. Als uw betaling meermaals niet lukt via deze dienst voldoet u dus niet aan alle voorwaarden. Om er achter te komen aan welke voorwaarden u niet voldoet, kunt u contact opnemen met Klarna zelf, wij hebben hier geen inzage in.

Waarom krijg ik geen bestelbevestiging na betaling via bankoverschrijving?

Doordat bankoverschrijvingen soms meerdere dagen duren, kan het zijn dat uw bestelling pas later bij ons doorkomt (zodra de betaling binnen is). Hierdoor is bij een bankbetaling de levertijd soms ook langer.

 

Annuleren en retourneren

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over een product van Igloo?

Elk product dat wij verkopen bij Igloo, is van hoogwaardige kwaliteit en is uitgebreid getest op zijn prestaties. Het kan altijd gebeuren dat u toch niet tevreden bent met uw product. U kunt dan binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling, zonder opgave van reden, uw bestelling alsnog bij ons retourneren. Wij zullen vervolgens uw product repareren of u een nieuw product toesturen. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid uw aankoopbedrag terug te krijgen. Graag verwijzen wij u door naar onze pagina met informatie over het retourneren van uw Igloo producten.

Hoe werkt retourneren?

Zie ons retourpagina.

Hoe snel krijg ik mijn geld terug?

Zodra wij het product retour hebben ontvangen, wordt uw geld binnen 7-10 dagen teruggestort.

 

Garantie en reparatie

Hoe lang heb ik garantie op mijn product?

Wij geven 1 jaar garantie op al onze producten. Binnen deze periode zullen wij er zorg voor dragen dat mogelijke problemen worden verholpen door het uitvoeren van een reparatie, of zullen wij u waar nodig een nieuw product toesturen. Uw retourrecht komt te vervallen na 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Na deze periode blijft uw garantie wel doorlopen, maar heeft u geen mogelijkheid meer om uw aankoopbedrag terug te kunnen krijgen. Uitzondering: op onze accessoires en koelelementen bieden wij een garantie van 3 maanden.

Er is een onderdeel kapot van mijn koelbox wat nu?

Wij hebben verschillende onderdelen om uw koelbox weer te repareren. Als dit nog in de garantie valt ontvangt u deze onderdelen natuurlijk gratis.

 

Vragen over koelboxen

Waarom zou ik voor de producten van Igloo kiezen?

Igloo biedt Amerikaanse topkwaliteit en wordt als marktleider al jarenlang gezien als de beste aanbieder in zijn klasse. Igloo biedt hoge kwaliteit (isolatiemateriaal van hoogwaardig niveau en maakt gebruik van duurzame kunststoffen). Igloo kent een zeer uitgebreid assortiment (diverse kleuren en maten), waarmee het zich richt op meerdere afzetmarkten en verschillende doelgroepen wereldwijd.

Wat houdt koelvermogen in dagen precies in en hoe wordt dit gemeten?

Het koelvermogen in dagen geeft aan hoe lang het duurt voordat ijs in een koelbox, koeltas of drankkoeler volledig is gesmolten bij een omgevingstempratuur van 30 graden Celcius. Deze test wordt uitgevoerd in gecontroleerde laboratoriumomstandigheden door het desbetreffede product volledig te vullen met ijs en deze dan gesloten te laten staan in een kamer van 30 graden Celcius om een warme buitenomgeving te simuleren. Het product wordt tussentijds niet meer geopend, dit verschilt natuurlijk van de manier hoe men onze producten in de realiteit gebruikt waardoor de koelprestaties in realiteit kunnen verschillen met onze laboratoriumresultaten.  

Hoeveel koelelementen moet ik gebruiken in mijn koelbox?

De hoofdregel is de volgende verdeling: 1/3 inhoud en 2/3 koelelementen, zo houdt u uw koelbox zo lang mogelijk koel.

Hoe hou ik de inhoud van mijn koelbox zo lang mogelijk koel?

Om de inhoud van de koelbox zo lang mogelijk koud te houden zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

  1. Zorg dat de koelbox niet warm is en het liefst vooraf op een koele plek zetten.
  2. Zorg dat de inhoud vooraf gekoeld is.
  3. Pak de koelbox zo vol mogelijk.
  4. Als de koelbox niet vol gepakt kan worden, vul het dan aan met koelelementen. Regel is 1/3 inhoud en 2/3 koelelementen.

Lees onze blog voor meer informatie om uw koelbox zo lang mogelijk koel te houden.

 

Verkopen jullie ook koelboxen voor in de horeca?

Over het algemeen verkopen wij voornamelijk grote koelboxen en thermoboxen voor de horeca. Thermoboxen worden voornamelijk gebruikt voor het warm houden van gerechten en andere benodigdheden voor in de horeca. De Thermobox behoudt zijn temperatuur, waarmee het tevens kan dienen voor het koud houden van gekoelde gerechten en benodigdheden in de horeca.

Hoe hou ik mijn koelbox of koeltas schoon?

Koelboxen: Licht vuil of vlekken in uw koelboxen kunnen worden schoongemaakt met water en een mild schoonmaakmiddel. Wat moeilijkere vlekken maakt u het best schoon met een verdunde oplossing van zuiveringszout en water. Zorg ervoor dat u alle reinigingsmiddelen grondig uitspoelt en de koeler volledig droog maakt voordat u deze opbergt of gebruikt. Als de koeler een aftapplug heeft, houdt deze dan altijd open gedurende de opslag van uw koelbox zodat eventueel achtergebleven vocht kan ontsnappen.

Koeltassen: Doe uw koeltassen NIET in de wasmachine of droger, dit omdat de door hitte verzegelde naden dan kunnen beschadigen waardoor de tassen kunnen gaan lekken. Wasmachines kunnen er mogelijk voor zorgen dat water vast komt te zitten tussen de bekleding van uw koeltas, wat kan leiden tot schimmel. Koeltassen moeten ter plaatse worden schoongemaakt met een mild reinigingsmiddel en water. Om verkleuring te voorkomen, kunt u uw wasmiddel het beste testen op een minder opvallende plaats, zoals in een zak, voordat u het op het hele oppervlak van de koeler aanbrengt.

Hoe verwijder ik onaangename geurtjes uit de koelbox?

Maak de koelbox met een warm sopje schoon en maak het daarna goed droog. Als hierna de koelbox nog steeds niet helemaal fris ruikt, laat deze dan een aantal dagen buiten droog in de zon luchten. Lees onze blog voor meer informatie om onaangename geurtjes uit uw koelbox te halen.

Hoe werkt een elektrische koelbox van Igloo?

Lees ons blog over het verschil tussen passieve en actieve (elektrische) koelboxen. Daar wordt haarfijn uitgelegd hoe een elektrische koelbox van Igloo werkt.

Tot welke temperatuur koelt een thermo-elektrische koelbox?

Een thermo-elektrische koelbox koelt niet tot een vaste temperatuur, maar deze koelt een vast aantal graden onder de omgevingstemperatuur van de koelbox. Hoeveel graden onder de omgevingstemperatuur is merk afhankelijk maar gemiddeld is dit tot maximaal 18 graden Celsius onder de omgevingstemperatuur.

Kan ik een elektrische koelbox gebruiken voor in de auto?

Ja. De elektrische koelboxen die worden aangeboden door Igloo Coolers Europe hebben een 12v aansluiting, waarmee de koelbox geschikt is voor in de auto. Bekijk ons aanbod voor elektrische koelboxen voor in de auto.

Kan ik een 12v koelbox tevens gebruiken voor een aansluiting met 230v?

De elektrische koelboxen van Igloo beschikken niet over een stekker. Wanneer u gebruik wil maken van een 230v aansluiting, dient u gebruik te maken van een omvormer van 12v naar 230v.

Wat is het verschil tussen passieve en actieve (elektrische) koelboxen?

Een passieve koelbox werkt alleen op basis van isolatie (met voorkeur i.c.m. koelelementen) om de temperatuur zo lang mogelijk te houden en een actieve (elektrische) koelbox kan d.m.v. elektriciteit de temperatuur binnen de koelbox naar beneden brengen. Voor meer informatie lees ons blog over het verschil tussen passieve en actieve (elektrische) koelboxen.

Waar worden koelboxen, koeltassen of drankkoelers van Igloo gemaakt?

Alle koelboxen en drankkoelers van Igloo (met uitzondering van de IMX en BMX series) worden gemaakt in Katy, Texas in de Verenigde Staten. De koeltassen en koelrugzakken van Igloo worden gemaakt in China.

 

Vragen over KÄNGABOX®

Waarvan zijn de thermoboxen van KÄNGABOX® gemaakt?

De KÄNGABOX® is vervaardigd uit geëxpandeerd polypropyleen (EPP). EPP is niet alleen stabiel en temperatuurbestendig, het is ook nog eens milieuvriendelijk. En zelfs het productieproces is energiebesparend omdat EPP 100% recyclebaar is en vrij van schadelijke stoffen.

Waar worden de thermoboxen van KÄNGABOX® gemaakt?

De thermoboxen van KÄNGABOX® worden allemaal vervaardigd in Brackenheim, Duitsland.

Waar staat G/N voor?

Gastronorm, vaak afgekort tot GN is de in restaurants en cateringbedrijven gebruikte maatindeling van bak- en braadsystemen en opbergsystemen van voornamelijk roestvast staal en voedselveilige kunststof. De maten (volgens de Europese Norm EN 631) zijn afgeleid van de Gastronorm-maat 530 mm x 325 mm. Deze maat wordt ook wel 1/1 Gastronorm of de basisformule genoemd. De maten kunnen zowel vergroot (tot 2/1) als verkleind (tot 1/9).

 

Zakelijk

Kan ik wederverkoper worden van Igloo of KÄNGABOX® producten?

Ja, dat is mogelijk. Als u wederverkoper wilt worden, dan kunt u onze zakelijke pagina bezoeken voor meer informatie.

Waar kan ik terecht met een offerte aanvraag?

Voor een offerte kunt u ons bellen en mailen. Daarnaast kunt u ook altijd gebruik maken van het contactformulier.

Kan ik koelboxen of drankkoelers laten personaliseren?

Ja, bij Igloo Coolers Europe hebt u de mogelijkheid om koelboxen of drankkoelers met bedrukking aan te schaffen. Voor de mogelijkheden van bedrukking kunt u verder lezen op onze bedrukkingspagina.

 


Wilt u ons liever een bericht sturen? Dat kan via ons contactformulier. Wij zullen uw bericht zo snel mogelijk in behandeling nemen en er zorg voor dragen dat u binnen 24 uur een reactie van ons zal ontvangen. Bij onvoorziene drukte kan het voorkomen dat een reactie iets meer tijd benodig zal hebben. Alvast hartelijk dank voor uw begrip.

Made with StoreFrame.io COPYRIGHT © 2006 - 2023 - IGLOOCOOLERS B.V.