Waar moet u op letten bij het uitzoeken van een koelbox of koeltas voor op het strand?

De zomer staat weer voor de deur en deze wordt naar verluid weer erg warm. Grote kans dat u dus een bezoekje gaat brengen aan het strand. Essentieel op warme dagen is een koelbox of koeltas om al de meegebrachte drankjes en eten goed gekoeld te houden. Maar waar moet u nou op letten bij het uitzoeken van een geschikte koelbox of koeltas voor naar het strand?

1. Grootte

De grootte van uw koelbox of koeltas is het eerste waar u op dient te selecteren omdat dit de meeste invloed heeft in uw mogelijkheden. Gaat u bijvoorbeeld vaak meteen groep naar het strand of lekker met z’n tweetjes? Neemt u alleen drinken mee of wilt u alles bij de hand hebben voor een complete barbeque? Aan de hand van dit soort vragen kunt u vaststellen of u een grote koelbox wilt, een handzamer model of misschien een koeltas. Kijk daarom naast de inhoud in liters ook goed naar de inhoud weergegeven in blikjes, dit helpt om, goed in te schatten welke grootte het best bij u past.

2. Koelvermogen

Bent u het type van een complete barbeque op het strand, dan wilt u wel dat het vlees goed gekoeld blijft of misschien zelfs bevroren. Dit vraagt om een stuk betere isolerende koelbox dan wanneer u enkel koude drankjes wenst gedurende de gehele dag. Alle Igloo koelboxen en koeltassen zijn voorzien van hoogwaardig isolatieschuim. Wilt u meer weten over isolatie lees dan deze blog.

3. Mobiliteit

Als u weet welke inhoud en koelvermogen bij u passen is het tijd om na te denken over de mobiliteit die u wenst. Kunt u het zich al voorstellen; met 30 graden en de volle zon op uw gezicht en u moet nog 15 minuten een veel te zware koelbox tillen naar uw plekje op het strand. Nee, daar wilt u natuurlijk niet aan beginnen en dat begrijpen wij volledig. Maar daar zijn verschillende oplossingen voor, wilt u bijvoorbeeld niet heel veel gekoeld meenemen en hoeft de koeling ook alleen uw drankjes ijskoud te houden. Dan kunt u prima uit de voeten met een koeltas of kleine koelbox, scheelt toch een hoop sjouwwerk.

Wilt u toch echt een redelijke grootte koelbox maar heeft u geen zin om te tillen? Kies dan voor een model op wielen, waardoor u geen moeite heeft om uw gekoelde producten te kunnen vervoeren op het strand. De mobiele koelboxen zijn tevens voorzien van een vaste greep, zodat u niet hoeft te bukken tijdens het rijden van uw koeler. Geen rugpijn en geen zure armen van het slepen. Gaat u echt over het zand rijden kies dan wel een model met "oversized" wielen, zodat zelfs het mulle zand u niet hoeft te vermoeien.

4. Extra functies

Als laatste kunt u nog kijken naar de extra functies die koelboxen of koeltassen hebben om zo het model te kiezen dat het best bij u past. De meeste koelboxen hebben extra functies waardoor ze in verschillende situaties extra nuttig zijn. Zo hebben sommige koelboxen geïntegreerde bekerhouders en telefoonhouders, zijn de deksels zo vertrekt dat deze prima als stoel kunnen worden gebruikt of deksel die kunnen dienen als picknicktafels voor een comfortabele dag op het strand. Veel koelboxen hebben ook bevestigingsogen waardoor andere spullen makkelijk kunnen worden vastgezet op de koelbox. Koeltassen hebben vaak extra vakjes voor andere spullen, een flessenopener of optionele draagbanden.

Als u op deze bovengenoemde zaken in acht neemt, kiest u altijd de koeltas of koelbox die bij u past.

Igloo’s aanbevelingen voor op het strand

Marine Coast koeltas
De Marine Coast is een trendy en stevige koeltas die dankzij extra Maxcold®-isolatie, UV-bescherming en driedubbele isolatie uw eten en drinken lang koel houdt. Naast lekvrij is de tas ook nog eens geur- en vlekvrij door het makkelijk schoon te maken materiaal.

Bekijk de Marine Coast koeltas
Laguna 28 roller koelbox op wielen
De Laguna 28 roller is ons kleinste model koelbox op wielen, waarbij zelfs 1,5 liter flessen staand vervoerd kunnen worden.

Bekijk de Laguna 28 koelbox op wielen
Marine 54 koelbox
De Marine 54 is een ruime, maar ook stevige koelbox. Dankzij de Ultratherm® isolatie houdt de Marine 54 tot wel 4 dagen ijs vast bij een omgevingstemperatuur van 30 graden.

Bekijk de Marine 54 koelbox
Gizmo koelrugzak
De Gizmo koelrugzak houdt uw eten en drinken langer koel. Dit is mogelijk door de 3-dubbele isolatielaag van deze tas en bevat het 25% meer Maxcold schuimisolatie. De tas is vlek- en geur bestendig en lekvrij.

Bekijk de Gizmo koelrugzak
Trailmate Marine koelbox
De Trailmate Marine 70 is dé koelbox voor op het strand. Door het uitschuifbare handvat en de grote robuuste wielen is de Trailmate makkelijk te besturen zelfs over het diepste zand. Uw meegebrachte eten en drinken blijft zelfs op de heetste zomerdag koud door de uitstekende isolatie en "cool riser technology", dit maakt dat de koelbox tot wel 4 dagen ijs houdt. Daarnaast biedt de Trailmate verschillende extra’s zodat de dag op het strand geen enkel ongemak hoeft te kennen zoals o.a. bekerhouders, flessenopener, opbergvak, parasolhouder en dienblad.

Bekijk de Trailmate Marine 70 koelbox